Feb 16, 2012

Cikgu, sabar ye?











Sampai hati mereka kutuk cikgu aku sampai macam tu sekali! walaupun aku bukan dalam kategori pelajar yang suka 'kipas' cikgu. Tapi takdelah sampai macam tu sekali. Sampai mention private part bagai. Melampau gila, GILA!


Dia cikgu aku, maksud aku cikgu kami, kot! Ofkos aku terasa. Gila sebak aku baca status budak tu, Korang dahlah Form 5, ok kalau betol lah memang tak suka bebanau dengan cikgu tersebut, tak perlu rasanya nak up status mencapap macam tu and mention nama pulak tu, for the sake of SPM, Yes! atleast respect cikgu tersebut for the sake of SPM !


Aku tak dapat bayangkan apa perasaan cikgu tersebut bila dia dapat tahu pasal ni dan baca status tu. Kalau akulah jadi cikgu tersebut, rasa macam nak kapak je kepala sekor2. Seriously sangat terok Ok diorang kutuk. Kitorang bukan tak pernah kutuk cikgu tapi berpada2lah. Cerita kat sekolah, habis kat sekolah ar, Apa kes lak nak up masuk FB?


KAU INGAT KAU BAGUS BILA UP STATUS KUTUK CIKGU PASTU SETAHUN KEMUDIAN MERANA RESULT SERUPA TAIK SENDIRI?


BAGUS KE? 


BAGUS?


BAGUSSSS???!!!


"Aku harap korang dibuang sekolah sebulan nak SPM (kalau buang sekarang kurang efek drama),pastu tak diterima oleh mana2 sekolah di atas muka bumi ini! dan end up jadi mat pet!"


 Aku nak doa macam tu tapi macam kejam sangat


jadi mintak maaflah jalan terbaik! Sorry seems to be the hardest word. I know. Tapi itu cikgu kau. Dia ajar kau. Ilmu yang dia ajar tu habes keluar ikut dubur jelah kalau kau dah kutuk dia macam tu, sengal! aku bukan selalu nau mintak maaf pada cikgu! tapi one thing good about us is kitorang tak fuck-fuck cikgu like what you just did kiddos!


dan lagi satu, yang komen hanya sekadar "haha" pun bangang! bukan nak kata lah tapi seriously obvious tahap kebingaian dia. Cikgu tersebut kan ex cikgu kau , atleast bekap ar cikgu kau bangang, stand for her la bro! sis! 


Budak yang up status tu TIDAK berada dalam list friends aku, jadi aku xleh komen dia dan takde sebab aku nak add dia just nak tengok dia kutuk cikgu over and over again. It hurts weh! seriously!  kalau cikgu empunya badan baca mesti menitik air mata i bet.


Cikgu tersebut akan layan kau baik bila kau baik ngan dia. So what? dia ada hak. Dia cikgu! remember! nak amek masters lagipun, Kau siapa? siapa? siapa? hah ? hah? SPM pun belum tentu amek (sebab kau dah buat taik) . Sedarlah diri budak!


Yang kau kutuk tu cikgu kami, 
Yang kau keji itu cikgu kami,
Yang kau 'fuck'kan itu cikgu kami,
Ya dia cikgu kami,


Kami berhak terasa atas penghinaan itu wahai budak kecik!


Cikgu, if you happened to read this entry ( which i think quite impossible ), kami 5 Al-Jazari 2011 sentiasa mendoakan agar cikgu bersabar dgn kerenah budak2 pra-matang ni. 










p/s: seram aku nak jadi cikgu! 






.

6 comments:

naf1327 said...

Hang nak jadi cikgu ka?
Oh, I've seen that situation. Ugly.
Lagi hodoh bila nanti tak memasal satu form terpalit sekali taik tu (macam kami dedulu, tapi bebudak tu tadaklah sampai mengfuckkan cikgu).

And friends will be forced to distant from each other for the sake of 'innocence'.

Ugly. Budak-budak sekarang semua nak jadi perempuan mengandung. Emo tak sudah.

Pfft. Buat malu aku ja. LOL. -Cakap macam aku bapak depa ja, abeslah aku kena ligan nanti-

Kina Kinot said...

emo macam perempuan mengandung! haha lawak dis situ

Joanna said...

okay budak mana kutuk cikgu kita ? mai aku pancung sikit

Nurfarhana said...

jangan lah ckp seram. aku pun nk jadi cikgu jugak.

Kina Kinot said...

fana i see pink! aw aw.

jadilah cikgu, baru tahu seram ke tak. perh respek kat cikgu2 skrg.

Atiqah Jumaat said...

macik, aku tag kau kat blog. kalau taknak join takpe :DD

Meh tanya meh

Archives