Dec 9, 2010

Aku, Puan Roszela dan KCB



Tadi tengok cerita ni kat Youtube ditemani oleh bonda tersayang . seronok. 
Mesti ada makhluk yang akan cakap 'apa syiakk layan cerita indon'
Sesungguhnya Indonesian movie dengan drama sangatlah lain.

Dari sudut pandangan aku:


Drama - banyak zooming muka sampai nampak liang pori  , terlalu banyak monolog dalaman,sangat predictable 
(cth: tak alih-alih anak angkat, tak alih-alih anak orang kaya), orang miskin baik dan ditindas orang kaya pulak sebaliknya


Movie - It's a whole lot better than the dramas


So kalau member2 korang layan movie indon sangatlah tak wajar dia dikutuk. kalau drama mungkin boleh dipertimbangkan terutamanya yang layan cerita dongeng indon kat tv3 petang-petang tu.


Tapi aku prefer movie indon yang berunsurkan agama dan ketuhanan sebab kupasan dia lagi rasional dari movie malaysia.Contoh terbaik : Syurga Cinta. pleasee eh




P/S: menitik la jugak setitik dua air mata. wah!
.

2 comments:

Miss Cakap Banyak [MCB] said...

first of all, kenapa pesakit lari? haha.

seken of all, yeps, indon movies are whole lot better than friggin dramas.

paling aq suka although dia merapu tahap nirvana is love is cinta, rasa meremang jehh. lakonan mang mantap.

but3, still, i still go for *aku xingat da apa nama tajuk dia, hak fedi nuril n carissa puteri blakon uhh

Kina Kinot said...

pskit kn dduk hspitl selalu. klu die bce blog aku then die komen mknenye die lari..heeeeee

oooh hak tuu ayat2 cinta. samalah penulis novel hak ni

Meh tanya meh

Archives