Nov 16, 2010

Eh! Exam yang seram


Sebut pasal exam mesti orang akan terasa tempias ke'tension'an yang melampau. tambah tambah pula apabila ditokok perkatan keramat di hadapan  perkataan exam iaitu final. so kids..


final + exam = seram

disebabkan 2010 ini aku ada anjakan paradigma sikit iaitu mula dah nak camping2 segala ni. so, sebagai balasan banyaklah 'silly-bes' yang aku kena catch up sebelum final exam. balik camping tanpa segan silu aku tak peduli pun apa benda yang aku tertinggal. aku sibuk seronok seronok. seronok punya seronok. cerita punya cerita. gelak punya gelak

nah kau! jadual final exam kat depan mata aku. jadual tu macam senyum-senyum simpul je aku tengok. siap menari zapin kopak semua. ahh menganjing. tension!

aduh! aduh duh duh duh duh duh duh 
keadaan kita berbeza. dia baca dengan santai . buku dia sikit. aku? ahhh


seminggu sebelum exam aku pulun baca Chemistry sebab aku memang lemah subjek ni. aku port baik punya kat bilik abang aku. best sikit. bilik aku serabut. macam kepala otak tuan dia jugak.

tak berapa masuk sebab akak aku bukak lagu kuat gila kot dari bilik aku.



aku macam nak eyh ishh. sabar sabar skina. budak kelas aku aspecially budak ni ada la jugak sekali dua tanya macam mana aku belajar. 



+





 +




=

Cara Aku Belajar
*kadang2 tak menjadi pun. so kids..jangan ikut sebab kita tak sama otak.


Result quite okay. alhamdulillah dapat 3 subjects highest in class. Biology, Sejarah dan Bahasa Melayu.
Pelik sebab kali ni aku highest subjek2 yang memang kena baca dan hafal sebab tahun lepas aku selalu highest subjek kira2 je. mungkin otak aku dah switch to mode baca2 without me touching the button. alhamdulillah juga sebab tak ada yang fail. add maths tak tau lagi ni. hehe.

alhamdulillah dan terima kasih juga kepada subjek 'feberet' aku, Pendidikan Sivik dan Kewarganegaraan sebab mengajar aku satu lesson yang amat berguna which is 



-Jangan sekali kali ponteng exam sivik kerana ia boleh mengakibatkan ranking anda turun daripada top 3 kepada 2nd last - Nasiha Shakina




p/s :  ''Padan muka awak''  kata Cikgu Akmal kepada aku. Comel !

4 comments:

dyna said...

haha.lawak lawak cerita rakyat kau

Nasiha Shakina said...

cerita rakyat eh..oh ok..
ahaaha

GuessGuessGuess said...

keadaan kita berbeza, dia baca dengan santai, buku dia sikit, buku dia TAK DAK TULISAN PUN... buku aku??? huhuhu.

Pengajarannya yang definitely merapu- "Jangan baca buku tebal-tebal kerana itu membuatkan buku anda tampak lebih banyak berbanding dengan orang yang hanya membaca nota ringkas" - Naf

Nasiha Shakina said...

takdalah merapu.
dah betul la tu.
cuma buku tebal nampak cam comel sikit dari short notes.

Meh tanya meh

Archives